Werkwijze

Ring - geel goud - peridoot - cabochon slijpsel
Ring - geel goud - peridoot - cabochon slijpsel

 

Bernard Claerhout is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van bijzondere, altijd handgemaakte juwelen. Zijn collecties zijn tijdloos, sober en vaak architecturaal opgebouwd.

Zijn studies, het opgedane vakmanschap en vergaande creativiteit hebben Bernard gevormd tot de juweelontwerper die hij vandaag is: nadat hij zich in Namen eerst heeft kunnen bekwamen als horlogemaker, is hij direct daarna zijn studie edel smederij gestart aan de Sint-Lucas Hogeschool in Antwerpen. In de daaropvolgende jaren heeft hij zich vervolmaakt tot de juweelontwerper en edelsmid die hij vandaag de dag is.

Bernard werkt zijn inspiratie of ideeën direct driedimensionaal uit in goud of zilver. Hij begint te werken zodra zich een idee aandient. Daar komt geen pen of papier aan te pas. Hij laat zich inspireren door de fascinerende elementen van met name kleurstenen en diamanten. Al smedend laat hij zich graag verrassen en inspireren door de interessante vormen en aspecten die hij in de geselecteerde stenen aantreft. Dit creatieve, vaak experimentele, proces leidt tot boeiende antwoorden (soms op vragen die nooit zijn gesteld). Resultaten variëren van intrigerende willekeurige vormen of zijn juist de zuivere vervolmaking van een vooropgezet idee. Maar altijd streeft Bernard naar het beste evenwicht, de grootste harmonie en het mooiste effect.

Bernard werkt vanaf zijn afstuderen als zelfstandige. Door het nauwe contact met zijn klanten doet hij dit nog steeds met veel voldoening. Want naast zijn eigen collectie ontwerpt hij ook juwelen op aanvraag. Hij ontwerpt dan in opdracht een juweel op maat. Wensen en budget worden in dat proces nooit uit het oog verloren. Indien gewenst, kunnen hem ook eigen edelstenen of goud worden aangeboden voor een passend ontwerp.

 

 

Interesse in een persoonlijke aanpak, ontwerpen of prijzen?

Stuur een mailtje naar info@bernardclaerhout.be of contacteer  hem via 0497/292 755.