Over

Ring - wit goud - aquamarijn
Ring - wit goud - aquamarijn

Wie is Bernard Claerhout? Bernard is een groot liefhebber van edelstenen, een passie die hij van huis uit heeft meegekregen. Gedurende enkele decennia waren zijn ouders, grootouders en zelfs overgrootouders de trotse eigenaars van een juwelierszaak in Moeskroen, de plek waar hij geboren en getogen is. Samen met zijn vrouw Laurence Aernouts is hij pas in 2002 naar hartje Boechout verhuisd, waar hij sindsdien ook zijn atelier aan huis heeft.

 

Unieke edelstenen met een boeiende lichtinval, onwerkelijke insluitsels of een apart slijpsel hebben tijdens zijn selectie- en ontwerpproces zijn aandacht. Geboeid door de zuivere schoonheid of juist geprikkeld door de perfectie van imperfectie en de kleurintensiteit van zijn vondsten, probeert hij deze eigenschappen te vatten in eigentijdse juwelen. In zijn creaties brengt hij de unieke eigenschappen aan het licht, waardoor ze letterlijk kunnen schitteren.

 

In zijn atelier ontvangt Bernard al zijn opdrachtgevers en geïnteresseerden persoonlijk. Het contact met mensen helpt hem naar zijn zeggen om verhalen, verlangens, dromen en wensen beter om te zetten naar een stijlvol handgemaakt juweel. Jaarlijks organiseren Bernard en Laurence in het atelier in Boechout een tentoonstelling rondom zijn nieuwste creaties.

 

Interesse in Bernard’s aanpak op maat , zijn tijdloze ontwerpen of prijzen? Stuur een mailtje naar info@bernardclaerhout.be of contacteer hem via 0497/292 755.